Povijest vrtića

Dječji vrtić Vrbovec otvoren je 07. svibnja 1974.godine, a s radom je počeo 22. svibnja 1974.godine. Upisano je 25 djece (od 3 do 7 godina), a bila su smještena u jednu mješovitu skupinu.

Od iste godine za djecu je organizirano je ljetovanje u trajanju od dva tjedna u Nerezinama na Malom Lošinju.

1975/76.godine povećao se broj djece. 1.rujna 1975.godine s radom je počela jaslička skupina za djecu od 2 do 3 godine. Na kraju radne godine bilo je 50 djece vrtićke dobi i 18 djece jasličke dobi. S radom je te godine krenula i tzv. „mala škola“ koju je pohađalo 18 djece.

Od 1977/78.godine provodio se kraći program glazbene igraonice.

05. studenog 1979.godine počeo je s radom područni vrtić u Dubravi.

Radi velikog broja djece i nedovoljnog prostora, 01.siječnja 1989. godine u adaptiranom stambenom prostoru u naselju Jug III počinju s radom jaslice. U početku je radila samo jedna skupina, a od 15.ožujka 1989. godine u tom su prostoru bile smještene dvije skupine jasličke djece.

Od 1991/92. godine osim kraćeg programa glazbene igraonice provodio se i kraći program engleske igraonice.

1995/96. godine došlo je do značajnih promjena. 15. prosinca 1995. godine dvije jasličke skupine preseljene su iz adaptiranog prostora u novi dio vrtića. Izgradnju i opremanje novoizgrađenog dijela financirao je Grad Vrbovec iz vlastitog proračuna.

Na zahtjev Poglavarstva općine Dubrava 01.siječnja 1995 godine područno odjeljenje u Dubravi postaje samostalni vrtić – Dječji vrtić Dubrava.

Zbog potreba djece i roditelja izvršena je dogradnja objekta te danas u centralnom objektu boravi šest odgojnih skupina. 2007. godine otvoren područni objekt u ulici Poginulih branitelja, s jednom odgojnom skupinom, 2008. godine oformljena je još jedna skupina. Danas su u ulici Poginulih branitelja smještene tri odgojno- obrazovne skupine. 2016. godine počinje sa djelovanjem područni objekt u ulici Augusta Šenoe, gdje su smještene dvije odgojne skupine. Od listopada 2019. godine provodi se verificirani kraći program ranog učenja engleskog jezika. U organizaciji udruge „Nota“ djeca imaju i mogućnost sudjelovanja u kraćem programu glazbene igraonice. Danas dječji vrtić Vrbovec u cjelodnevnom 10-satnom programu ima 250 djece u jedanaest skupina.

Osim cjelodnevnog programa rada provodi se program predškole u Vrbovcu, Lonjici, te u općinama Preseka, Rakove i Farkaševac.

Podatke prikupila i tekst napisala: Željka Šimanović, bacc.praesc.educ.

Novosti

OBVEZNI KRAĆI PROGRAM PREDŠKOLE

Poštovani roditelji,obvezni kraći program predškole održavat će se prema sljedećem rasporedu: PREDŠKOLA DAN PROVEDBE VRIJEME PROVEDBE MJESTO PROVEDBE ...

Svjetski dan osoba s Downovim sindromom

Down Syndrom International (DSI) službeno je odredio 21. ožujak kao Svjetski dan osoba s Down sindromom (WDSD). Taj datum odabran je kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostruče...